top of page
DJ-apparatuur
  • Foto van schrijverDeejay Jerome

Jerome radio

Sinds 1 september 2023 heb ik ook mijn eigen online radiostation

Voordat ik als DJ ben gaan draaien heb ik jarenlang ervaring opgedaan bij diverse Radiostations, zowel met presentatie als het maken van Jingles, Mixen en Remixes, maar vooral met muzieksamenstelling en programmering en zodoende echt een enorme muziekkennis opgebouwd.


Het is altijd al een droom geweest om ooit eens een eigen radiostation te beginnen, en die droom is nu uitgekomen met de start van JEROME RADIO!

Music Genres

Ik ben in mijn tijd bij diverse radiostations in aanraking gekomen met werkelijk allerlei verschillende muziekgenres. Daardoor is mijn slogan als DJ ook "my love's in the music, the music's in me" geworden. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik als Allround DJ ben gaan draaien omdat ik me gewoon niet op één muziekstijl wil vastpinnen.


Die verschillende muziekgenres heb ik dus ook laten terugkomen op JEROME RADIO, zoals lounge, reggaeton, beachhouse, soulful house, soul en r&b en natuurlijk de 70's, 80's, 90's, 00's, 10's tot alle hits van nu.


Geen livestream

JEROME RADIO bevat geen livestream, die je aanzet en waarbij je als het ware de muziek krijgt voorgeschoteld. In deze manier van radio geloof ik persoonlijk niet meer, zeker met de komst van Spotify en YouTube waarbij mensen zelf bepalen waar ze naar luisteren en wanneer ze dat doen.


Embedded Music

Wat ik dus heb gedaan is om alle muziek op JEROME RADIO "embedded" beschikbaar te stellen. De artiesten wiens muziek ik embed krijgen keurig netjes voor hun muziek betaald via de embedded kanalen zoals Spotify, YouTube, Mixcloud en Soundcloud. bijkomend voordeel voor mij is dat ik niet hoef te investeren in servers en hosting en ik geen streaming provider en Buma Stemra afdracht heb.


De slogan van JEROME RADIO is dan ook: "You are in control, choose your own music, listen only when you want to"!!


Alle muziek is door mij zelf samengesteld

Alle muziek op JEROME RADIO is door mij zelf samengesteld. In de meeste gevallen betreft het Mixen of Compilaties in een bepaald muziekgenre van ongeveer 1 uur. Dit heb ik expres zo gedaan omdat het dan makkelijk wordt voor de luisteraar. Je klikt je favoriete muziekgenre aan, kiest waar je naar wilt luisteren en vervolgens heb je minimaal 1 uur lang muziek van je voorkeur.


Radioshows

Ook de radioshows die op de website staan zijn embedded, en kun je dus luisteren wanneer je maar wilt en hoe vaak je maar wilt. Nieuwe radioshows zal ik voornamelijk in het engels presenteren (en of van engelstalige jingles voorzien), waarom lees je hieronder.


Engelstalige website

De website waarop JEROME RADIO staat is Engelstalig, dit heb ik bewust gedaan omdat ik op Spotify, YouTube, Mixcloud, Soundcloud en socials als Instagram, Facebook en TikTok volgers heb vanuit de hele wereld die ik uiteraard ook graag wil kunnen laten genieten van JEROME RADIO. Dat is ook de reden dat de website op een internationale URL staat, namelijk https://www.jeromeradio.com

Spotify lijsten

Behalve dat ik mijn eigen muziek produceer en die uiteraard ook op Spotify staat heb ik nog een 2e Spotify account waarop ik 40 playlists heb samengesteld in allerlei genres. Door de enorme groei van Spotify en vooral wildgroei aan afspeellijsten zien veel mensen door de bomen het bos niet meer en krijg dan ook vaak de vraag of ik ook afspeellijsten op Spotify heb staan.


Op JEROME RADIO heb ik een speciale pagina gewijd aan mijn Spotify playlists, je vind ze er alle 40 en zelfs met een voorbeeld knop waardoor je kleine fragmenten van de hele playlist kunt beluisteren alvorens je er één kiest die je helemaal wilt luisteren. De meeste playlists bevatten honderden of soms zelfs duizenden nummers waardoor je zelfs de hele dag door kunt luisteren als je dat wilt.


Als je een Spotify playlist hebt gekozen klik je via de JEROME RADIO website op die playlist, en vervolgens kun je die gekozen Spotify playlist gewoon beluisteren via je eigen Spotify account (het staat ook op de JEROME RADIO website nogmaals uitgelegd hoe dit werkt, maar het is zo eenvoudig, het wijst zich vanzelf!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


"MY LOVE'S IN THE MUSIC, THE MUSIC'S IN ME"

bottom of page