top of page
DJ-apparatuur
  • Foto van schrijverDeejay Jerome

Spotify Muzieklijst aan de Bruiloft DJ geven, een goed idee of niet?

Bijgewerkt op: 25 jan.

Een Spotify Muzieklijst aan de Bruiloft DJ geven, een goed idee of niet?


SPOTIFY LIJST ALS INPUT

Natuurlijk kan de Spotify muzieklijst als input worden gebruikt door de Bruiloft DJ als richtlijn voor wat jullie leuk vinden qua genres, maar als je een professionele DJ inhuurt hoef je je over de muziek juist geen zorgen te maken, omdat een ervaren Bruiloft DJ natuurlijk precies weet hoe je er één groot feest van maakt.


Spotify lijsten die worden samengesteld bevatten vaak 'herinneringen' zoals die van een bruid met haar vriendinnen, een nummer speciaal voor de ouders, de bruidegom met zijn voetbalteam etc. Maar die nummers zijn, zo weten wij uit ervaring, nooit echt 'generiek'. Met andere woorden, leuk voor degenen voor wie het een herinnering is, maar minder leuk voor degenen op het feest die deze herinnering niet delen, of sterker nog, het hele nummer niet kennen.


Feit: ruim 85% van de muziek die DJ's de afgelopen jaren in Spotify muzieklijsten van bruidsparen zijn tegengekomen zijn nummers die letterlijk nooit in een club, feest café, discotheek of op een ander feest worden gedraaid (of er staan nummers in de lijst die gewoon überhaupt ongeschikt zijn voor een feest zoals easy listening, rock en metal nummers).

Homogeen feest

Op een bruiloftsfeest komen niet alleen uiteenlopende leeftijden voor, maar ook veel verschillende groepen mensen die elkaar niet altijd kennen. Zo zijn er behalve twee families ook meestal twee groepen collega's, een groep vriendinnen, een groep vrienden, sport- en hobbyvrienden en kennissen. Die groepen delen verschillende (muziek) herinneringen, de enige onderlinge band tussen die verschillende groepen zijn jullie als bruidspaar. Het is de taak van de Bruiloft DJ om al die verschillende groepen te laten samensmelten tot één homogeen gezelschap en één homogeen feest. Door de kennis van de DJ weet deze precies welke muziek wel en niet werkt op de dansvloer.


"Mijn Advies: Als jullie één groot feest willen, laat de DJ dan zijn gang gaan"!!


Verzoekjes ja of nee

Voor verzoekjes adviseer ik meestal het volgende: Als er een verzoek komt waarvan de DJ weet dat die altijd werkt dan kan dat verzoekje worden gedraaid. Echter is ook hier mijn ervaring dat er veel 'herinnering gedreven verzoekjes worden aangevraagd, zo van ' die gaat de bruid echt heel leuk vinden'... maar misschien denkt de rest van de gasten daar heel anders over, of weet de DJ uit ervaring dat dit nummer meestal heel slecht werkt op de dansvloer. De kans is dus vrij groot dat een DJ vaak "nee" moet verkopen als het over verzoekjes gaat. Mijn advies is daarom dat jullie als bruidspaar beter vooraf kunnen communiceren dat er geen verzoekjes kunnen worden aangevraagd.


Wil je een ervaren Bruiloft DJ boeken voor een onbezorgd feest?

Klik dan hier!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.

"MY LOVE'S IN THE MUSIC, THE MUSIC'S IN ME"

bottom of page