top of page
DJ-apparatuur
  • Foto van schrijverDeejay Jerome

Deejay Jerome boeken, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Bijgewerkt op: 24 jan.


Deejay Jerome boeken, hoe werkt dat en welke muziek draai je dan?

Deze vraag krijg ik regelmatig van zowel nieuwe particuliere als zakelijke klanten. Ik heb als DJ in de afgelopen 17 jaar al meer dan 3.250 boekingen gedraaid, in clubs, grand cafés, feest cafés, festivals en op vele uiteenlopende feesten zoals bruiloftsfeesten, verjaardagsfeesten, personeelsfeesten, bedrijfsfeesten etc.


Ik ben een ALLROUND DJ, dat betekent dat ik bij voorkeur alle stijlen muziek dwars door elkaar draai, kortom, voor elk wat wils.


Maak er maar een feestje van

Door mijn enorme ervaring is het voor mij als DJ meestal het meest eenvoudig als de opdracht is: ‘Maak er maar een feestje van’. Als ik de leeftijden weet, het aantal gasten en de man vrouw verhouding dan zie ik meestal binnen 15 minuten wat voor vlees ik in de kuip heb en speel ik daar direct op in. In clubs en feest cafés in het uitgaansleven doe ik natuurlijk week in week uit niet anders dan gewoon feest maken voor de mensen die die avond komen.


Muziek voor elk wat wils

Mijn kracht is om me qua muziek aan te passen aan het format van een horeca gelegenheid of aan het soort feest of event en natuurlijk ook aan leeftijden en doelgroepen! Uiteraard voeg ik daar mijn eigen twist aan toe, zoals mijn energieke manier van draaien èn bewegen tijdens mijn gigs. Ik ontvang dan ook wekelijks complimenten over mijn aanstekelijke enthousiasme en mijn muziekkeuze! En ja, ik gebruik ook de microfoon tijdens feest boekingen voor extra sfeer!


Geen vaste afspeellijsten

Ik draai dus geen vooraf bedachte of gemaakte afspeellijsten, maar ik bekijk ter plekke welk publiek er is, en of dat nu jong is of oud, of alle leeftijden dwars door elkaar, ik pas me daar direct op aan door mijn jarenlange ervaring, want precies dat, is nu mijn grote kracht!Muzikale richtlijn

Natuurlijk kun je mij voor je privé feest een richtlijn aangeven voor de muziek aan de hand van de leeftijden van de gasten en de man vrouw verdeling. En uiteraard kun je aangeven welke soorten muziek je leuk vindt.


Echter, makkelijker is het om aan te geven wat je ‘niet’ leuk vindt en mij gewoon het feest te laten maken, want dat is wat ik al 17 jaar lang op meer dan 3.000 boekingen heb gedaan. Ik ben een Allround DJ en draai werkelijk alle stijlen dwars door elkaar, van Dance, R&B, Bubbling, Reggaeton, Moombahton, Reggae, HipHop, Salsa, Latin, Hardstyle, Nederlandstalig, Feest muziek, 60's, 70's, 80's, 90's, 00's en 10's tot Lounge en natuurlijk alle hits van nu.


Spotify muzieklijst

Uiteraard hoor ik ook vaak dat er een Spotify lijst is aangemaakt met muziek die de gasten leuk vinden. Spotify lijsten die worden samengesteld bevatten vaak 'herinneringen' zoals die van een bruid met haar vriendinnen, een nummer speciaal voor de ouders, de bruidegom met zijn voetbalteam, de vrienden of vriendinnengroep op vakantie, collega’s onder elkaar etc. Maar die nummers zijn, zo weet ik uit ervaring, nooit echt 'homogeen'. Met andere woorden, leuk voor degenen voor wie het een herinnering is, maar minder leuk voor degenen op het feest die deze herinnering niet delen, of sterker nog, het hele nummer niet kennen.

Feit: ruim 75% van de muziek die ik als DJ de afgelopen jaren in, door klanten gemaakte, Spotify muzieklijsten ben tegengekomen zijn nummers die ik letterlijk nooit in een club, feest café, discotheek of op een ander feest heb gedraaid. En de reden daarvoor is; omdat het geen ´homogene nummers´ zijn die de meeste mensen leuk vinden.


Homogeen feest

Mijn kracht als DJ is nu juist om voor een groep met voor mij onbekende mensen te gaan staan en er een `homogeen` feest van te maken, waarbij iedereen het naar zijn zin heeft en niet steeds alleen kleine groepjes met een bepaald herinneringsplaatje. Want als dat het doel is kun je wellicht beter de Spotify lijst afspelen in plaats van mij als DJ inhuren!Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven van wat ik allemaal doe, waar ik draai, welke nieuwe muziek ik uitbreng en welke nieuwe remixen ik heb gemaakt, schrijf je dan hier in voor mijn Nieuwsbrief!!


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


"MY LOVE'S IN THE MUSIC, THE MUSIC'S IN ME"

bottom of page